close

Recensies

In naam van Cornelia

Harm Bruins Slot, jongste zoon van ‘Gekkop’ :

‘Gisteren in het voorjaarszonnetje het boek in één ruk uitgelezen. Niet alleen vanwege interesse maar ook dankzij de heldere en vlotte stijl  waarin het geschreven is. De hand van de historicus en de journalist is goed herkenbaar. Het boek laat zich wat dat betreft heel wat gemakkelijker lezen dan vaders “dagboek”. Kortom complimenten! Daarnaast is de inhoud knap gerangschikt en in context geplaatst. De toon is welwillend en fair zonder af te doen aan de vereiste objectiviteit. Dat voelt heel goed. Ik denk maar zo, dat vader met dit resultaat wel ingenomen zou zijn geweest. Ik in ieder geval wel.’

Gekkop. Burgmeester van Nijkerk

Jan van Zijverden in Fryslan. historisch tijdschrift over In naam van Cornelia:

‘Van Renssen heeft deze petit-histoire prachtig uitgewerkt. Zijn verhaal wordt ondersteund door een aantrekkelijke vormgeving en prachtig historisch en actueel beeldmateriaal.’

In naam van Cornelia

Peter Selten in Numega. Jaarboek 2016 over Het wezendorp Neerbosch:

‘Het tweede wat opvalt is hoe mooi de uitgave is: gedrukt op glanzend papier en met veel illustraties. Hier is duidelijk zorg (en geld) aan besteed. Van Renssen kan ook goed schrijven. De lezer wordt op een aangename manier meegenomen in dit boeiende verhaal.’

Henk van de Belt in Theologica Reformatie over Het wezendorp Neerbosch:

‘Hoewel de auteur prettig schrijft – dat mag ook wel voor een journalist – is het wel erg veel van het goede dat hij in deze studie biedt. (…) Niettemin is het een knappe prestatie om de hele geschiedenis van Neerbosch en Van ’t Lindenhout vanuit de bronnen te vergelijken met die in andere instellingen voor wezen.’

Anton van Renssen

Anton van Renssen

De passie voor geschiedenis ontstond in 'de derde', bij meester Smit. Dat was historytelling! De spannende verhalen die hij vertelde speelden we in de pauzes na. De journalistenschool en de geschiedenisstudie waren de opstap naar een bestaan als freelance tekstschrijver en historisch onderzoeker. Al bijna een kwart eeuw lang!

Oral history en egodocumenten

Oral History