close
Nu werk ik aan…

Nu werk ik aan…

Onderzoek omgang met Joods vastgoed door de gemeente Nijkerk

Voor de gemeente Nijkerk doe ik onafhankelijk onderzoek naar de rol van de gemeente met betrekking tot gemeentelijk Joods vastgoed in Nijkerk in de periode tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog. Ik ben goed bekend met de Nijkerkse historie, ook wat die van de Tweede Wereldoorlog betreft. Bij het onderzoek krijg ik ondertsteuning van een begeleidingscommissie. De commissie bestaat uit een vertegenwoordiging van de Nederlands-Israëlitische Gemeente Amersfoort (hier valt Nijkerk ook onder), lokale kennisdragers van de
Joodse historie, een vertegenwoordiging van de gemeentelijke archiefbewaarplaats Nijkerk en
ambtenaren van de gemeente Nijkerk.

Podcast: Verbindelaars in voormalig Joegoslavië

In het voorjaar van 1992 vertrokken enkele honderden Nederlandse militairen om namens de Verenigde Naties te bemiddelen in het conflict in voormalig Joegoslavië. Ze maakten deel uit van een bataljon Verbindingstroepen. Over hun avonturen maak ik samen met journaliste Maranke Pater een podcastserie.