close
Wat ik doe en waarom

Wat ik doe en waarom

11 mei 2016

Wat

Ik vertel het verhaal van bedrijven, maatschappelijke organisaties en (overheids)instellingen. Daarmee help ik historische bronnen en erfgoed te ontsluiten. Dat doe ik met wetenschappelijk verantwoord onderzoek als basis. Het resultaat: een inspirerend, cross-mediaal historisch verhaal.

Ik ben historicus, dus ik houd van het leven

— Henri Pirenne (1862-1935), Belgische historicus

Waarom

Om het heden te begrijpen, moeten we het verleden kennen. Verhalende geschiedenis kan mensen verbinden, want geschiedenis inspireert. Dat geldt niet voor alleen klanten, maar ook voor hun medewerkers en anderen die in geschiedenis zijn geïnteresseerd. Publieksgeschiedenis is in.

Hoe

Met Historytelling breng ik geschiedenis ter sprake. Dat doe ik op verschillende manieren. Verschillende mensen vragen tenslotte om verschillende verhalen. Ik vertel toegankelijke publieksgeschiedenis of maakt juist een studie voor doelgroepen die specifiek vakjargon verstaan. Een andere insteek is het wetenschappelijke onderzoek.

Een speciale doelgroep vraagt om een speciaal verhaal.

Anton van Renssen

Anton van Renssen

De passie voor geschiedenis ontstond in 'de derde', bij meester Smit. Dat was historytelling! De spannende verhalen die hij vertelde speelden we in de pauzes na. De journalistenschool en de geschiedenisstudie waren de opstap naar een bestaan als freelance tekstschrijver en historisch onderzoeker. Al bijna een kwart eeuw lang!

Historisch onderzoek en verhalende journalistiek

Geschiedenis jeugdzorg – Weesinrichting Neerbosch